fbpx

Fogszabályozás

Fogszabályozás gyermek és felnőtt korban?

A fogszabályozás nem csak gyermekkorban lehetséges, gyakorlatilag bármilyen életkorban alkalmazható, ha a feltételek adottak. 

Olyan korszerű, láthatatlan és esztétikus fogszabályozó készülékek vannak, amiről korábban csak álmodhatott. Viselésük kényelmesebb és a kezelési időtartam is rövidebb lesz. 

Ha szép mosolyt szeretne, akár már ma belevághat. Meglátja, az önbizalma máris növekedni fog! 

Mikor van rá szükség?

A fogszabályozásra, fogszabályozó készülékek használatára leggyakrabban akkor van szükség, ha a fogak állása nem megfelelő, ami esztétikai és élettani problémákat, vagy harapási rendellenességeket, kóros fog kopásokat, állkapocs ízületi panaszokat okozhat.

Milyen eredményekre számíthat?

  • Megszüntethetők a torlódás
  • A kiálló frontfogak rendezhetőek
  • Harmonikus arcprofil és megfelelő harapási forma alakítható ki
  • Gyermekeknél fenntartható a hely, a még elő nem bújt fogak számára,
  • Az egyenes fogsor könnyebben tisztíthatóak, így tovább megtartható
  • Gyönyörű mosolya lehet, amitől jobb lesz a megítélése is

Fogszabályozós módszerek

RAGASZTOTT FOGSZABÁLYOZÁS

Fogakra ragasztott tappancsok (breketek) melyek lehetnek fémből vagy kerámiából. Fém ívek (drótok) segítségével mozgatjuk a fogakat.

DAMON MÓDSZER

A Damon módszer lényege, hogy a fogakra ragasztott tappancsok (breketek) egy passzív önzáró technikával működnek, ezáltal jelentősen lecsökkentve a fogszabályozó ív és a breketek közötti súrlódást. Így sokkal kisebb, biológiai erőkkel mozgathatók a fogak. Ezáltal kíméletesebb a fogaknak, a fogágynak és természetesen a páciensnek is. A kezelés során gyorsabban érhetjük el a kívánt eredményt és bizonyos esetek megoldhatóak foghúzás nélkül, melyek a hagyományos rendszernél már nem.

D-GAINER

Részleges ragasztott fogszabályozás vegyes (tej és maradó) fogazatú gyermekek részére.

KIVEHETŐ FOGSZABÁLYOZÁS 

Hagyományos kivehető funkcionális fogszabályozó készülékek, választható színben. 

ESZTÉTIKUS FOGSZABÁLYOZÁS – NUVOLA CLEAR ALIGNERS

Ez a készülék egy számítógéppel modellezett, és egy speciális 3D nyomtatási technológia segítségével előre elkészített átlátszó műanyag sínek sorozata, amelyek pontosan illeszkednek a fogsorra. Minden egyes darabon apró módosítások vannak az előzőhöz képest. Ezek a módosítások mozgatják a fogakat a megfelelő helyre és irányba.

A páciens a síneket a nap 22-23 órájában hordja, kivéve az étkezés és fogmosás idejét. Mivel a módosítások igen aprók, ezért a kezelés során jellemzően nincs fájdalom. A készülék azonnal megszokható, és rendkívül esztétikus, hiszen az átlátszó műanyag gyakorlatilag láthatatlanná teszi a néző számára.